Friday, July 1, 2011

ILOVEHIPHOP

BOMB THE PLANET GRAFFITI WALL

Alert, Heavy Artillery

Wonende in Nottingham (UK), is al 25 jaar lang actief in de graffitiscene. Tot nu toe kan men zijn werk bewonderen in zijn eigen stad.

Hij zag een aantal garages waar kleurrijke pieces op gespoten waren. Kort daarna begon hij zijn eigen design te ontwerpen. Zijn liefde voor graffiti begon pas echt te groeien na de documentaire ‘Style Wars’ .

Naast zijn eigen werk, represent hij de Heavy Artillery Crew. Een crew waar de ideeën en manier van denken vaak overeenkomen.
Alert zegt zelf het volgende over Heavy Artillery: “The dedication, the discipline, the work ethic – it’s all about the quality, not necessarily the quantity, but I think we have a good balance of both.”
http://alert1.co.uk/bio/

Mr. Wany, Heavy Artillery

Andrea Sergio, geboren in Brindisi (IT) en sinds zijn 12e jaar al bekend als Wany. Hij is internationaal bekend en werd gevraagd in landen zoals Kroatië, Duitsland, Engeland, België, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

Dat hij ook zeer actief is op commercieel gebied, blijkt uit zijn werk dat gecreëerd is voor multinationals zoals Nike, Adidas, Coca Cola, D&G, Eastpack en MTV.


http://www.wanyone.com

Twesh, Heavy Artillery

De Italiaanse schrijver komt origineel uit Perugia (IT), maar woont nu in Londen (UK). Hij schrijft sinds de jaren ’90 is in zijn eigen stad begonnen. Hij verhuisde naar Bologna (IT)  en op deze manier groeide hij op met graffiti in beide steden.

Twesh is nu zeer actief in Londen en volgens hem is er toch een groot verschil tussen Londen en Perugia of Bologna. In Italie kende hij de wegen als de achterkant van zijn broekzak, maar Londen is een veel grotere stad. Toch weet hij nu zijn talenten te showen in Londen.

http://www.graphotism.com

Skil, Top Dogs

Skil, een graffiti-artiest uit Zweden, begon met schrijven in de jaren `80. In zijn omgeving waren  er veel mensen die zich ermee bezig hielden. Zijn motivatie was dan ook niet voor niks om beter en creatiever te zijn dan de rest.

In 1997 werd Top Dogs opgericht, mede dankzij Skil. Een van de weinige crews die constant is gebleven in de graffiti cultuur. Top Dogs is een belangrijke crew voor de Scandinavische graffiti scene.

http://stylefile-magazine.com

Kaos, Top Dogs

Kaos is een graffitischrijver uit Zweden en paint al 20 jaar lang. Sinds de dag dat hij begonnen is, heeft hij de drang gehad om te schrijven en dat al 20 jaar lang.

Naast het vertegenwoordigen van zijn eigen pieces, represent hij zijn crew Top Dogs. Sterker nog; ook Kaos mag zich vol trots een medeoprichter noemen.

http://stylefile-magazine.com

Soap2, AEP & 312

Soap2 komt oorspronkelijk uit Minneapolis, Minnesota en verhuisde in 2000 naar Madrid. Hij was altijd al geïnteresseerd in graffiti, voornamelijk letters. Maar in 2000 begon hij zelf met schrijven en hij was gelijk ‘verslaafd’. Na vele stijlen geprobeerd te hebben, kwam er een stijl veel terug; ‘arrows’. Nu probeert hij van alles te schrijven en beperkt zich niet tot alleen maar letters. Soap2 is een member van twee verschillende crews; AEP en 312. AEP is een Spaanse crew en bestaat uit goede vrienden die vooral schrijven op legale graffitimuren en besteden hier veel aandacht aan. 312 is crew uit Noord-Amerika die helaas niet meer actief is, maar Soap2 represent de crew tot de dag van vandaag.

 

 

http://soaptwo.blogspot.com

Sket, AEP & TPL & WFS

Deze graffiti-artiest komt uit Spanje en is in 1998 begonnen met schrijven. Hij kwam door zijn neven in contact met graffiti. Zij waren namelijk heel actief in de hiphopscene; bboys die ook aan het sprayen waren. Hij begon zelf letters te tekenen en nadat hij genoeg zelfvertrouwen had gecreëerd, kwam zijn naam steeds meer tevoorschijn op straat. In 2000 ontmoette hij zijn eerste groep vrienden en schrijvers; Wall Fighters or Waffles werden zij genoemd en Sket leerde daar hoe hij zijn kunsten kon laten zien op legale muren. Hiernaast behoort hij tot de crew TPL; een mix van ‘bombers; train heads en legale graffitimuren. AEP heeft Sket kort geleden verwelkomd in de crew. Deze crew is klein, maar zeer hecht en richt zich voornamelijk op grote producties waar ze soms hele dagen aan werken.

 I'm a lucky bugger!
I'm painting at this festival this weekend. It has a great line-up from around Europe and the U.K. Above is a few of the participants. 

No comments:

Post a Comment